HOME
 Kenia
 Geschiedenis Kenias
 Omgeving
 Situatie
 Bijzonderheden
 WatotoVisions
 Over ons
 Contact
 Impressum
 Donatie rekening
 Project
 Vereniging
 Profielen Wezen
 Peetschap
 Verslagen
 Toekomst
 Ondersteuning
 
 Project-Activiteiten
 Geschwister-Scholl-School
 Solairlamp
 
 
 Overige
 Foto
 Koopartikel
 Links
 
s

U bent hier: » Project activiteiten - Geschwister-Scholl-School


Schoolklas 6b ondersteunt Watoto Visions


Oorspronkelijk was er alleen een bezoek in het Engels les gepland. De leerling Bjarne Franck uit klas 6b had in de lente 2013 bezoek uit Kenia. Bjarne en zijn gezin ondersteunen de vereniging Watoto Visions e.V. (v.z.w.), die wezen en halve wezen in Kenia begeleidt. De voorzitters van deze vereniging, die ter plekke in Kenia leven, brachten sommige weken in Emsdetten door. Tijdens hun bezoek nam de Keniaanse Anne Bajema Karonji spontaan en Engels les van de klas 6b over.

Als reactie op haar beschrijvingen van de levensomstandigheden in Kenia besloten de leerlingen donaties voor de vereniging bij verwanten, kennissen, vrienden en zelfs bij het bellen aan de voordeur van onbekenden in te zamelen. Heel snel kwam een bedrag van 1037,65 euro tot stand, waarmee in Kenia levensmiddelen (mais, rijst en bonen), schooluniformen en het schoolgeld voor de 30 kinderen konden worden betaald. Bovendien was het mogelijk om met dit bedrag een cadeau (witmeel en olie voor pannenkoeken) voor ieder kind voor het keerstfeest 2013 te financieren.
Verder namen de kinderen van klas 6b schriftelijk contact op met de wezen en halve wezen. Deze contact wordt in de toekomst zeker verder geïntensiveerd. Als u interesse heeft om de vereniging te ondersteunen of een peetschap over te nemen, kunt u graag familie Franck in Emsdetten contacteren.